Toneelvoorstelling “Hier sta ik”- dansen en vechten met Maarten Luther

Kees van der Zwaard speelt met Luther

 Op 16 november speelt Kees van der Zwaard zijn nieuwe theatervoorstelling Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther.  U kunt deze muzikale monoloog meemaken in de Luther Kerk, Haddingestraat 23 te Groningen; aanvang 20:00 uur; Entree: € 5,–

Theatermaker en theoloog Kees van der Zwaard schreef eerder o.a. AF – terug naar Srebrenica, de monoloog van een Dutchbatter, succesvol gespeeld door gouden kalf-winnaar Cees Geel.

Flyer Hier sta ik - voor

In Hier sta ik duikt hoofdpersoon Maarten in de spannende, wonderlijke en soms grimmige gedachtenwereld van Luther. Die confronteert hij met onze eigentijdse cultuur en zijn eigen persoonlijke geschiedenis. Zo ontstaat een monoloog over vriendschap en verraad, God en het geweten, de duivel en de vrije wil – voortgedreven door het verlangen naar wat ooit genade werd genoemd.

Een aparte rol is weggelegd voor een computer-gestuurd draaiorgel, dat Bach en blues laat horen. De composities en arrangementen zijn van Hans Hasebos. De regie is in handen van Cilia Hogerzeil, artistiek leider van Muziektheater Hollands Diep.

Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther is in heel Nederland te zien. De speellijst (die nog wordt uitgebreid) is te vinden op www.keesvanderzwaard.nl.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *